Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/0/f/0f92ca8d-ca23-471a-bda0-624972970217/dobryjezko.sk/sub/eshop/themes/dobrejablka3.sk/layout.inc.php on line 149
Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu
Dobré jablká
E-shop s donáškou
E-shop

Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu

Aktuality » Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu


 

Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu:

  1. mesto: Štefánková Valika, Jablkovo-orechový koláč
  2. miesto: Vargová Alžbeta, Makovo-jablková štrúdľa
  3. mesto: Starečeková Katarína, jablková torta so škoricou

Cena poroty: Špindorová Lea, Pečené plnené jablká

 

Tuje víťazný recept:

Potrebujeme:

Na cesto: 8 vajec, 350 g kryštálového cukru, 200 ml mlieka, 200 ml oleja, 250 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 100 g nasekaných vlašských orechov

Na plnku: 1200 g očistených jabĺk, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, 1-2 lyžice krupicového cukru, 300 ml vody, 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku, 400 ml smotany na šľahanie

Postup:

  1. Žĺtky vyšľaháme s 200 g kryštálového cukru. Pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Spolu zmiešame, cesto rozdelíme na dva rovnaké vopred vymasené, múkou vysypané hlboké plechy.
  2. Z bielkov a zo zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne rozotrieme na cestá v plechoch. Sneh posypeme posekanými orechmi a dáme do vyhriatej rúry a pri teplote 180⁰C obe cestá upečieme. Necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si plnku. Očistené jablká postrúhame, dáme do hlbšieho hrnca, pridáme vanilkový cukor, škoricový cukor, krupicový cukor, podľa potreby pridáme trochu vody a na miernom plameni dusíme asi 15 min.
  4. V 300 ml studenej vody rozmiešame pudingy, vlejeme do podusených jabĺk a pár minút spolu povaríme. Teplú plnku rozotrieme na jeden vychladnutý plát cesta a necháme dobre vychladiť.
  5. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a natrieme na jablkovú plnku. Na šľahačku položíme druhý upečený plát cesta s orechmi navrch a odložíme do chladu na pár hodín.

 

 

 

< Späť

Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu    Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu jablkovú špecialitu
Náš eshop používa súbory cookie. Niektoré súbory cookie sú nevyhnutné pre správne fungovanie webu. Ďalšie súbory cookie používame na analýzy. Tie môžete prípadne odmietnuť.